Monday, November 17, 2008

"Pinginaaber tuli mulle külla" 4

Kirjuta siia kommentaari, mida arvad Juku teguviisist. Miks ta võttis "Kameruni" endale ja mida ta pärast seda tundis? Kas ta tegi õigesti, kui lõpuks hävitas nii "Kameruni" kui ka oma margikogu?

45 comments:

Thp, GAG said...

Ta ei teinud õigesti, sest ta oleks võinud selle margi tagasi anda ja tunnistada üles, mitte sellest üldsegi ilma jääda.

raul said...

Minu arvates ei käitunud Johannes õigesti.varastada ei tohi mitte midagi.Võõra asja "võtmine"ongi varastamine.Ta oleks pidanud margi Harrile tagasi viimaja vabandama.Veel rumalam tegu oli see ,et ta lõhkus kogu oma margikogu ära. Hingerahu ta nagunii ei saanud

silveri ajaveeb said...

Ta ei teinud õigesti, sest ta oleks võinud tagasi anda ja üles tunnistada mitte hävitada ja jätta enda kogu endale

Kalev Gustavi ajaveeb said...

Mina arvan, et Juku võttis margi endale, sest talle tundus see nii ilus ning Harri ütles, et Kamerun peab olema. Peale Kameruni võtmist oli Juku väga halvas tujus. Kui midagi sosistati siis arvas Juku, et just sellest, et oli margi varastanud. Juku ei julgenud marki tagasi viia, siis oli see õige tegu mark ära hävitada. Muidugi oleks kõige targem olnud mark tagasi viia. See, et ta hävitas margi kogu oli õige, sest sellest margi kokust oli tulnud suur pahandus.

Circana ehk Karl Paberit said...

Johannes ei käitunud õigesti, sest varastada pole ilus. Ta oleks margi varastamise eest tunnistand enda tegu üles ning siis oleks kõik korras. Margikogu ära lõhkumine ei olnud ka hea tegu kuna siis hävinesid ju kõik margid ja Harri oleks imestand, et kuhu su kõik margid on jäänd.

arles said...

Juku tahtis marki varastada selle päraset et ta ütles harrile, et ta saab järgmine päev kameruni, kuid see oli vale. Juku oleks võinud margi ilusti tagastada mitte ära visata, ta oleks võinud kasvõi selle salaja tagasi panna. Halb mõte oli ka margikoguära visata, sest hannes oleks võinud kahtlustama, et juku varastas ta margi.

Mari (L) said...

Johannes ei käitund õigesti, ikka kellegi teise võõra asja võtmine jääb ikka varastamiseks.Oleks võinud Harrile tagasi viima.
Ja siis oli siin veel margilõhkumisest juttu..Miks ta **** pidi oma margikogu lõhki rebima?.Ja mingit rahu sellest ta ei ikkagi ei saanud.

Lilleke :) said...

Minu meelest oli Juku varastamine üldse väga paha tegu, kuid kui ta seda juba tegi, oleks ta võinud kõik üles tunnistada ja margi tagasi viia. Minu arvates varastas ta selle pärast, et see oli ilus ja lisaks sellele oli ta valetanud, et saab margi järmine päev. Oma margikogu ja "Kameruni" hävitamine oli vale, sest kui ta oleks Harrilt ilusasti küsinud, oleks poiss võibolla "Kameruni" ka niisama ära andnud (tundus lihtsalt, et Harri eriti oma margikogust ei hoolinud).

Rasmuse ajaveeb said...

Juku oleks pidanud Harrilt küsima ja hiljem ütlema talle, et ta unustas selle oma taskusse ja margi tagastama.
Ta tundis end väga halvasti ja minul hakkas temast kahju.
Ei, ehkki ta ise ei kogunudki algul ju marke ja ta oleks kindlasti pidanud kõik alles jätma.
Juku varastas, selle mõistan ma muidugi hukka.

KarlP said...
This comment has been removed by the author.
Helena said...

Juku teguviis ei olnud õige. Ma arvan, et ta oli kade Harri peale, et tal oli rohkem marke ja ta üli spordis ka parem. Minu arust ei teinud ta õigesti, et hävitas kogu enda ja Harri margikogu.

Minule meeldis Lillekese komentaar.

Rasmuse ajaveeb said...

Raulil oli tema kohta väga hea töö, kuid ka Kalevi ja Helena Lille tööd on väga head, sest nad on väga hästi põhjendanud ja leidnud sellised põhjuseid mida ma ei ole leidnud.

Merka316 said...

ta oleks võinud margi tagasi anda ja sõbralt vabandust paluda ning temaga ära leppida.

Hans Kristofer said...

Minu arvan, et ta tegi valesti, ning ma arvan et ma oleks Harri juurde läinud ja andeks palunud. Ta oleks võinud paar marki enda margikogust anda Harrile.

birgit truu said...

Juku tegu polnud kindlasti õige. Eriti veel see et ta ei tunnistanud ülesse. Aga tal hakkasid süümekad.
kõige parem on Kalev Gustavi oma :)

Lilleke :) said...

Kõige parem oli Kalevi kommentaar, sest see oli põhjalik :)

renek said...

Ta ei oleks seda marki üldse võinud varastada ja siis oleks ta selle võinud tagasi anda mitte ära visata.

Kalev Gustavi ajaveeb said...

Mulle meeldis Helena Lille põhjendus kõige rohkem, sest see oli väga põhjalik ning põhjendus oli väga asjakohane.

katu (: said...

Juku ei teinud õigesti, ses ta võttis "Kameruni" endale ja kogematta hävitas selle ja mõlemad poisid jäid margist ilma... Juku oleks võinud seda laenata mõneks pävaks je peale selle ta lõhkus enda margikogu ka ära,niiet tal polnud mõtet nii teha.

markus said...

Ta tegevusviis oli vale kuna sõpradele nimodii ei tehta.Ta võttis "Kameruni" endale kuna talle meeldis see nii väga ,et ta ei suutnud ennast tagasihoida.Ta tegi valesti lõppus et margi merepõhja viskas. Ta oleks võinud selle tagasi anda

Elina Ajaveeb said...

Minu meelest käitus Juku valesti. Ta ei oleks pidanud ennast nii lahedaks ja huvitavaks teha
Margi oleks ta pidanud tagasi anda ja kõik ausalt ära rääkima. Ma arvan, et Harri oleks talle andeks andnud.

Minu meelest oli parim Lilleke, sest ta kirjutas põhjalikult.

Anette said...

Juku poleks pidanud kameruni võtma. Ma arvan, et ta võttis selle sellepärast, et see pidi kindlasti olema margi albumis ja tal seda polnud. Ta tundis ennast halvasti kuna ta oli halba teinud. Ma arvan, et ta ei teinud õigesti ta oleks pidanud kameruni tagasi viima ja vabandama.

raul said...

Arlese oma meeldis mulle ,sest ta kirjutas hästi. (>.<)

Circana ehk Karl Paberit said...

Tiidu oma oli parim ...

Hans Kristofer said...

Minu arust oli Kalevi oma kõige parem, sest tal oli pikk ja põhjalik põhjendus.

renek said...

kõige parem oli arlesi komentaar.

Thp, GAG said...

Ei oska 6elda kellel oli hea, aga Silveri arust oli minu oma hea, sest ta tegi minu järgi(osaliselt) ehk sõnade järjekord on muutunud ja algus on sama.
Muidu oli parim Kalevi oma, kuigi seal oli kirjavigu, ka Karl Kristiani oma oli hea.

Matiias^^ said...

Kalevi oma on kõige parem minu arust. Kuna see oli pikk ja hästi tehtud ja ta kirjutas põhjalikult.

Merka316 said...

Minu arust oli kõige parem Kalevil

Anette said...

Kalevi oma oli väga hea tal oli tehtud väga hästi ja põhjalikult. : )

sandra liisi ajaveeb said...

Juku võttis kameruni sellepärast, et ta tahtis, et tal oleks ka päris kamerun. Ta tegi valesti, et ta võttis Harri kameruni ilma luba küsimata. Ta tundis ennast halvasti, sest ta oli teinud valesti ja ta sai sellest aru. Pärast hävitas ta kameruni ja oma margikogu, sest tal oli halb tunne.

miiska said...

Minu arvates ei käitunud Juku õieti, sest varastamine ei ole ilus. Ta oleks võinud hiljem ka üles tunnisdada ning siis oleks ta süda rahu saanud. Ma arvan, et ta viskas oma margikogu selle pärast ära , et rahu saada.

Kati Lote said...

Mulle meeldis Helena oma ja Lillekese oma. Need olid hästi põhjendatud.

silveri ajaveeb said...

Kalev Gustavi ajaveeb on parim. Pikk ja täpne vastus

metsamehed said...

Juku tegu oli õige ta hävitas asitõendid selle kohta ,et ta oleks nagu seda "kameruni" varastanud ja keegi ei saa nüüd öelda ,et Juku on mingi markikoguja ja nüüd kui keegi ütleb Juku on markikoguja siis keegi ei saa seda tõestada. Ja kõige rohkem meeldib mulle Kalev Gustav-i oma!

KerstiniAjaveeb said...

Mina arvan, et ta oleks võinud margi tagasi anda ja vabandada, sest varastada pole ilus ja nüüd jääb see talle hinge peale.

sandra liisi ajaveeb said...

Mulle meeldis kõige rohkem Kalevi oma, sest see oli selgelt ära seletatud ja aru saadav.

Jürgeni ajaveeb said...

Minu arust juku ei tahtnud häbisse jääda, tal pole "kameruni". Juku tundis ennast, et ta on valesti teinud. Jah.

KarlP said...

Sest ta tahtis seda nii väga Pärast seda ta ei tundnud ennast hästi See viiski margikogu ärauputamiseni.

Minule meeldib kõige rohkem Karlevi komentaar.

arles said...

Kõige parem oli Kalevi komentaar, sest see oli väga põhjalik

Kati Lote said...

Ta ei teinud õigesti. See oli ikkagi varastamine. Johannes oleks pidanud Harrile tõtt rääkima, sest margikogu hävitamine ei toonud talle mingit kasu.

miiska said...

Minu meelest kõige parem lillekesel.

lk said...

Ma arvan, et ta ei teinud õigesti, kuna ta oleks pidanud margi tagastama. Teistelt võtmine on varastamine. Juku lõhkus selle margi ära ja see oli Jukust väga tobe tegu. Juku oleks pidanud andeks paluma, et ta margi varastas ja katki tegi!

KerstiniAjaveeb said...

Mulle meeldis kõige rohkem Kalevi oma, sest tal oli põhjalik

Eesri keel said...

Ta ei teinud õigesti!Juku oleks võinud üles tunnistada!Ega süda jääb eluks ajaks valutama!Parem olekskui võinud aus olla!ja margikogu kahju,neid oli väga vahva koguda!See ka ei aidanud hädast välja!